Áramvonalas testek és szikrázó napsütés – így zajlott a nyékládházi kutyaszépségverseny

Megosztás

Szikrázó napsütés, hűsítő hullámok, büszke gazdik és vidám ebek. Különleges szépségversenynek adott otthont vasárnap a Plázs.

A közelmúltban nyitotta meg kapuit a nyékládházi kutyabarát strand és úgy tűnik, hogy valóban kiemelt figyelmet fordítanak négylábú vendégeikre. “Mi is adná magát legjobb extrának egy klasszikus Vizesbunda-kutya-szépségversenyhez egy kutyabarát strandon, ahol gazdák és kutyák együtt fürödnek? Csakis az, hogy a versenyen induló ebek a tóból kilépve egyenesen a kifutóra toppannak.” – írták a szervezők a felhívásban és azzal folytatták, hogy ez a verseny mindenkinek szól. Ne csak a fajtatiszta reklámkutyákra gondoljunk. Persze rájuk is, de ugyanígy az utcai szerelemkutyákra, az örökbefogadottakra is. Itt mindegy, hogy milyen a négy- vagy akár háromlábú kutya vérvonala, az dönt majd, hogy mennyire “szexin” viseli magát és a vizes bundát. Egyedül a gazdák nem indulhatnak csak, akármilyen szőrösek sem.

A vasárnap 10 órakor kezdődő rendezvényen szép számban jelentek meg az érdeklődők, közel hatvan eb és gazdija nevezett a rendhagyó nyékládházi versenyre. Borsod megyén kívül érkeztek távoli vidékekről is szőrös szépségek: Győrből, Debrecenből és Egerből.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, végül így alakultak a dobogós helyek:

1. helyezett — Polenyák-Kutas Noémi Phoebe nevű 5 hónapos szuka törpe uszkárja, Bükkszentkereszt

2. helyezett — Márton Zoltán Kókusz nevű 3,5 éves újfundlandi kan kutyája, Miskolc

3. helyezett — Antal Andrea Topáz nevű 2,5 éves szuka belga juhásza, Miskolc

Közönségdíjas — Barzó Olívia Léna nevű 6 éves szuka óriás uszkárja, Debrecen

A legszebbnek ítélt kutya és tulajdonosa elmehet közösen egy hétvégére a Tündérkert Hotelbe, de a többi dobogós sem távozott üres kézzel: egyebek mellett egy kutya-gazdi portréfotózást nyertek.

Fotók: A Plázs

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek